CRNA GORA ZAVIJENA U CRNO: Dejo Savićević se u suzama oprostio od Šarke!
Dejo Savićević, Foto: Starsport©

tuga

CRNA GORA ZAVIJENA U CRNO: Dejo Savićević se u suzama oprostio od Šarke!

Velika tragedija zadesila crnogorski fudbal

Objavljeno: 14:36h

Golman crnogorske reprezentacije Matija Šarkić sahranjen je u ponedeljak u Podgorici.

Komemoraciji u Crnogorskom narodnom pozorištu, koju je organizovao Fudbalski savez, prisustvovali su i članovi porodice, reprezentativci, saigrači iz Belgije i Engleske, brojni sportski radnici.

- Prerani odlazak Matije Šarkića pretežak je gubitak za crnogorski sport, reprezentaciju i sve klubove u kojima je gradio karijeru - rekao je predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je na komemoraciji povodom prerane smrti crnogorskog fudbalskog reprezentativca, kazao da za Matijom danas ne plače samo njegova Crna Gora.

Matija Šarkić
Matija Šarkićfoto: Nico Vereecken / imago sportfotodienst / Profimedia

- Tuguju za njim i u Engleskoj, Belgiji i širom fudbalskog sveta - rekao je Milatović.

Predsednik Fudbalskog saveza, Dejan Savićević, podsetio je da je Šarkić pre samo desetak dana čudesnim odbranama u Briselu, u prijateljskoj utakmici sa Belgijom, oduševio kompletnu javnost države u kojoj je proveo dobar deo svog detinjstva.

On je naglasio da je oduševio i najveće svetske medije koji su se utrkivali da komplimentima opišu izdanje crnogorskog golmana.

- Naš Šarka, kako su ga od milošte zvali, iz treninga u trening, iz nastupa u nastup, uveravao je sve u stručnom štabu nacionalnog tima da je golman svetske klase - rekao je Savićević koji je i zaplakao tokom komemoracije.

Kapiten Stevan Jovetić naglasio je da Šarkić nije bio samo deo tima, već simbol upornosti, predanog rada i posvećenosti pozivu kojim se bavi.

- Bio je oličenje profesionalnosti, primer ne samo mlađim momcima koji sanjaju velike stvari u fudbalu, već i nama iskusnijim igračima. Gurao je svoj tim i reprezentaciju napred, kako to samo veliki golmani znaju da rade - rekao je Jovetić.

Matija Šarkić
Matija Šarkićfoto: EPA/Hakon Mosvold Larsen

Njegov brat blizanac, Oliver Šarkić, kazao je da je njihovo mišljenje bilo da je tek sada počeo veliku karijeru.

- Očigledno da je neko drugi imao druge planove za našeg Matiju. On je bio veliki deo našeg trija braće Šarkić. Nastavićemo mi kao trio i dalje, ali sada sa malo dalje distance. Svi koji ga znaju pozato im je kakav je radnik bio. Sada je stigao njegov trenutak da odmori, sad je deo zemlje koju je toliko ponosno branio i voleo - rekao je Oliver Šarkić.

Bonus video:

00:09

Jeziva scena, dvojica muškaraca igraju fudbal na groblju Lešće

(Espreso sport/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.